Heeft de muziekindustrie nood aan een nieuwe product conception?

Dit is een gearchiveerd bericht

14.11.2007

Poppunt organiseert op donderdag 29 november in de Brusselse AB in samenwerking met de International Association for the Study of Popular Music een studienamiddag over de toekomstperspectieven voor de muziekindustrie.

Heeft de muziekindustrie nood aan een nieuwe product conception?  Gaat het opnieuw over de muziek zelf en niet langer alleen om de drager?  Wie worden de sleutelspelers in de muziekindustrie van morgen?  En komen de toekomstige voorschotten om een plaat te maken van de boekers in plaats van de platenmaatschappij, of worden er überhaupt geen platen meer gemaakt?

Tijdens deze studienamiddag komt Timothy Dowd aan het woord, professor aan de Emory University in Atlanta, ondermeer auteur van From 78’s to MP3’s, The Embedded Impact of technology in the market for prerecorded Music.

 Aansluitend op de presentatie van Dowd brengen doctorandus Miriam van de Kamp (Erasmus Universiteit Rotterdam) en universitair docent Erik Hitters (Erasmus Universiteit Rotterdam) een uiteenzetting over de rol van internet voor respectievelijk jonge startende muzikanten en independent labels. 

Vervolgens gaat een internationaal panel hierover met elkaar in debat, en proberen ze te achterhalen wat de gevolgen van deze evolutie zijn voor opkomend talent.  Zullen verbaal met elkaar de degens kruisen: Guy Goedgezelschap (CEO Sony BMG België), Maarten Quaghebeur (Rock’O Co – Boomtown), Jean-Pol Boone (Country Manager Digital & Line Extensions at Universal Music Belux), Timothy Dowd en Jonas Woost (Last.FM – tbc).  Deze eerste helft verloopt in het Engels. 

Tijdens deze studienamiddag wordt ook de winnaar van de Popthesisprijs bekend gemaakt.  Recent onderzoekswerk van studenten aan Vlaamse universiteiten en hogescholen wordt onder de loep genomen.  Welke tendensen stellen we vast in het onderzoek, en wat zijn de bevindingen?  Juryvoorzitter Gert Keunen (Rockacademie Tilburg – Briskey) maakt de balans op, reflecteert en maakt de winnaar bekend.  Deze tweede helft verloopt in het Nederlands. 

De avond wordt afgesloten met een receptie waarbij je kan napraten met uw collega’s uit de academische wereld, de muzieksector en de media. 

Indien je aanwezig wenst te zijn, gelieve dan te bevestigen voor dinsdag 27 november via stijn@poppunt.be

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws